Kwaliteit

Door de ruime ervaring en het vermogen om steeds nieuwe technieken te ontwikkelen, zijn de glasbewerkers van Van der Vooren Glasatelier erg veelzijdig. Ze zijn behalve buitengewoon sterk in ervaring en kunde ook creatief en gaan geen uitdaging uit de weg. 

Elk glazen object moet jaren mooi blijven en dus voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Bij van der Vooren Glasatelier mag u er van uitgaan dat aan deze kwaliteitseisen voldaan wordt.

Ook geldt dit voor de glazen objecten bij voor buiten geschikt zijn, zoals onze monumenten, deze zijn bestand tegen weersinvloeden, zoals u van ons mag verwachten. 

Alles wat wij in het atelier maken is handwerk

dat op maat voor u wordt gemaakt

 

Glas 

Wanneer je niet zoveel weet van glas, denk je: glas is glas.

Maar wist u dat er wel ruim 1000 soorten glas bestaan?

En al die soorten glas zijn ook nog eens op eindeloos veel manieren te bewerken en met elkaar of andere materialen te combineren.

Persoonijke glazen maatwerk producten zijn onze specialiteit omdat er met handwerk van glas altijd iets eigens en persoonlijks van te maken is.

Zo kun je glas snijden, buigen, smelten in vele vormen, emailleren in vele kleuren, tekst en figuraties in het glas zandstralen. De randen zijn in verschillende afwerkingen te maken, geslepen, gesmolten, gebrokkeld. De meeste technieken zijn met elkaar in combinatie te gebruiken. 

Glas is sterk, duurzaam en zeer veelzijdig.

 

Handwerk

Al onze producten worden in eigen atelier in Woerden gemaakt. Het snijden van de folies, het maken van de zandstraalmaskers, het boren van de gaatjes, het "brokkelen" van de randen en het zandstralen.

Dit zijn allemaal ambachtelijke technieken waarmee prachtige en unieke producten kunnen worden gemaakt. Onze medewerkers hebben ruime ervaring in glasbewerken en maken met vakmanschap en passie bijzonder mooie dingen van glas.

Glas is sterk, duurzaam en zeer veelzijdig.

 

Ervaren

De mensen die werken bij Van der Vooren Glasatelier hebben jarenlange ervaring als glasbewerker. Door ervaring te combineren met de liefde voor glas worden de mooiste glazen producten gemaakt.

In ons atelier worden bijna alle producten met de hand gemaakt. 

Wanneer u een ontwerp of een wens heeft over hoe een glazen product eruit zal komen te zien, vertellen wij u graag wat daarvoor de mogelijkheden zijn. 

Maatwerk is onze specialiteit.

 

Maatwerk 

Alles in ons atelier wordt met de hand vervaardigd. Met oog voor detail en liefde voor glas worden de mooiste objecten van glas vervaardigd. 

Door gebruik te maken van de jarenlange ervaring en door te experimenteren met nieuwe technieken zijn wij in staat om unieke objecten van glas te vervaardigen. 

Of het nu gaat om een naambord met logo voor aan de gevel, een bijzonder cadeau of om een persoonlijke monument voor iemand die u moet missen; Maatwerk is onze specialiteit. 

Glas is een veelzijdig materiaal dat door haar uniek

eigenschappen speelt met licht en omgeving.